Всеукраїнська програма інтенсивного підвищення кваліфікацій фахівців з протезування та супутньої реабілітації

prosthetics exchange protez hub

 

Всеукраїнська програма інтенсивного підвищення кваліфікацій фахівців з протезування та супутньої реабілітації

Сьогодні в Україні існує гостра необхідність професійних обмінів та підвищення кваліфікації більшої кількості фахівців у галузі протезування кінцівок та супутньої реабілітації.

Саме тому проводимо масштабну всеукраїнську програму інтенсивного підвищення кваліфікації фахівців з протезування та супутньої реабілітації.

Організатор: Protez Hub

Партнери програми: ProsthetiKa World Rehabilitation Fund Гуманітарна ініціатива 'Рятуємо життя', Airlink, Всеукраїнське об'єднання фізичних терапевтів проект Реабілітація травм війни Nova Ukraine та Українська громада Таїланду. За сприяння Міністерство соціальної політики України та Міністерство охорони здоров'я України.

Протягом першого тижня червня 2023, у Львові, провідні американські та британські фахівці з протезування та реабілітації при ампутації нижніх кінцівок обмінюватимуться досвідом з українськими колегами. Участь візьмуть 10 вітчизняних протезистів та 20 фізичних терапевтів з різних куточків країни. Протезисти опановуватимуть ефективну технологію протезування при складних ампутаціях на рівні стегна. Фізичні терапевти навчатимуться роботі з обладнанням для ранньої вертикалізації, а також принципам протезної реабілітації та навчанню ходьби людей, які втратили нижні кінцівки.

В рамках програми, завдяки фінансовій підтримці компанії Метінвест 10 закладів охорони здоров'я та соціального захисту у семи областях України будуть забезпечені унікальним для України обладнанням для ранньої вертикалізації пацієнтів з ампутаціями нижніх кінцівок (таке обладнання ефективно застосовується у закладах охорони здоров'я Національної служби здоров'я Великої Британії).

'Для мене честь мати змогу знову повернутися в Україну та допомогти на місці у цей критичний та складний період. Ми підтримуємо українських фахівців порадами та експертизою з 2014, а з початку повномасштабного вторгнення - шляхом онлайн вебінарів та консультацій. Практичний же обмін завжди найцінніший' - зазначає Джон Батздорф, сертифіковний протезист-ортезист, президент організації Prosthetika та голова експертного комітету Protez Hub.

“На сьогодні в Україні фахівці з протезування, на жаль, стикаються із складними випадками ампутацій, які доповнені супутніми ураженнями внаслідок мінно-вибухових травм, контузій чи інфекцій. Для ефективної реабілітації таких пацієнтів фізичному терапевту та протезисту важливо працювати в команді. Для нас дуже цінною є можливість опанувати досвід висококваліфікованих закордонних фахівців з реабілітації, які готові приїхати і на прикладі наших пацієнтів навчити, яким чином найефективніше допомагати у складних випадках. Дякую організаціям Prosthetika та Protez Hub за організацію програми обміну досвідом” - сказала Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович

________________________

До уваги ЗМІ: за додатковою інформацією та для організації інтерв‘ю звертайтесь за тел +38 0501 77 68 39 або на press@protezhub.com