У Івано-Франківську відбувся масштабний обмін досвідом фахівців з протезування та реабілітації

У Івано-Франківську відбувся масштабний обмін досвідом фахівців з протезування та реабілітації

 

З 25 по 27 серпня у місті Івано-Франківськ пройшов важливий захід для мультидисциплінарних команд «Шлях від ампутації до протезування».

Організатором події виступив Protez Hub у співпраці з БО «Пацієнти України», Обласною клінічною лікарнею Івано-Франківської області та ПП «ПО Допомога» в рамках проекту Реабілітація травм війни за підтримки Швейцарії, Nova Ukraine та Ossur.

'Ми продовжуємо розвивати фахівців у різних областях України. Це важливо, адже Україна - велика країна і якісні послуги з протезування кінцівок та супутньої реабілітації повинні бути доступними всюди. Для цього також кілька місяців тому була створена безкоштовна освітня платформа База Знань: Protez Hub ' - зазначає Антоніна Кумка, Директор Protez Hub.

Участь взяли 38 учасників: протезистів, фізичних терапевтів та ерготерапевтів, лікарів ФРМ та викладачів освітніх програм у галузі реабілітації із 9 областей України. Цей обмін досвідом допоміг учасникам ознайомитись з передовими методами протезування та реабілітації, а також обговорити питання покращення якості життя пацієнтів.

'Ми готові ділитися досвідом і нас тішить можливість співпраці з колегами' - говорить Катерина Загородня, Лікар ФРМ, завідуюча центру фізичної та реабілітаційної медицини Обласної клінічної лікарні Івано-Франківської області, обласний експерт з реабілітації.

Обмін досвідом між фахівцями є важливим елементом в розвитку сфери протезування та реабілітації. Цей захід надав можливість практикуючим фахівцям та експертам обмінюватися знаннями, інноваційними методиками та практиками, що допомагають покращити якість надання послуг пацієнтам з ампутаціями.

Учасники обміну отримали можливість вивчити нові принципи реабілітації та навчання ходьбі людей, які втратили нижні кінцівки, етапи підготовки до протезування, використання PPAM Aid та Thomas Splint для ранньої вертикалізації пацієнта з ампутацією нижньої кінцівки, використання ITAL для досягнення незалежності на ранніх етапах при втраті верхньої кінцівки, технологію протезування Direct Socket, застосування віртуальної реальності для менеджменту фантомного болю.

 


 

До уваги ЗМІ: за додатковою інформацією та для організації інтерв‘ю звертайтесь за тел +38 0501 77 68 39 або на press@protezhub.com