Результати дослідження центрів протезування та ортезування в Україні

Результати дослідження центрів протезування та ортезування в Україні

 

Наша команда завершила масштабний аналіз 73 центрів протезування та ортезування по всій Україні🦾 

Консультант Protez Hub та ветеран з потрійною ампутацією Роман Максимець здійснив масштабну подорож, під час якої зібрав дані за допомогою спеціально розроблених анкет.

Метою було оцінити рівень послуг у кожному центрі, а також визначити кадрові та технологічні потреби для подальшого розвитку індустрії протезування та ортезування в нашій країні.

Результати цього звіту були представлені на координаційному з'їзді цього року. Ми продовжуємо працювати над покращенням послуг для кожного, хто цього потребує.

 

Читати звіт

 

Люди з ампутаціями мають бути прийняті суспільством. Це починається з установ, які надають їм послуги. Коли МСЕК каже, що людина з ампутацією на рівні гомілки може працювати тільки вдома - це створює додаткові проблеми - респондент

 

Протезно-ортопедична галузь в Україні добре розвинена, а процеси постійно вдосконалюються. Однак доступність певних технологій не є рівномірною. У деяких регіонах доступність протезно-ортопедичних послуг є низькою.
Існують чіткі та очевидні прогалини, які потребують вирішення: система освіти фахівців, удосконалення системи розрахунків в рамках державної програми забезпечення допоміжними засобами, усунення корупції на різних етапах, покращення реабілітації людей з ампутаціями в різних регіонах України в державних закладах охорони здоров'я та в громадах.