Протезування верхніх кінцівок в Україні виходить на новий рівень

Протезування верхніх кінцівок в Україні виходить на новий рівень

 

Стокгольм, Гетеборг, Швеція 8 вересня 2023 р. – У період з 4 по 15 вересня 2023 року, українські фахівці, які працюють у сфері протезування кінцівок та супутньої реабілітації проходять інтенсивне підвищення кваліфікації з протезування складних випадків ампутації верхніх кінцівок та ерготерапії. Цей значущий захід організований Protez Hub – організацією, яка активно сприяє розвитку цієї галузі в Україні ще з 2014 року на базі двох шведських клінік, TeamOlmed та Aktiv Ortopedteknik.

“Для нас честь підтримати наших українських колег та поділитися нашими знаннями і досвідом. Сподіваємось, цей обмін допоможе Україні, фахівцям та українцям, які втратили кінцівки” - зазначає Стів Йонсон, досвідчений Шведський протезист-ортезист, представник клініки TeamOlmed.

Обмін відбувається із ознайомленням та застосуванням різних технологій, використання яких згодом можливо здійснювати в Україні в рамках державної програми з гарантією.

Фахівці з різних закладів Київської, Полтавської, Дніпровської, Вінницької, Івано-Франківської та Львівської областей здобувають практичний досвід щоб застосувати його в Україні.

“Якісне протезування верхніх кінцівок зараз дуже затребуване в Україні через війну, тому ми вдячні Протез Хаб та партнерам за можливість підвищити свою кваліфікацію та допомогти більшій кількості пацієнтів ближче до їхнього постійного місця проживання” - ділиться Ірина Ткач, інженер-протезист Дніпровського державного протезно-ортопедичного підприємства.

Абсолютна більшість українців, які втратили кінцівки, протезуються в Україні.

Як зазначає Антоніна Кумка, директор Protez Hub, співвідношення осіб, які втратили кінцівки внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну становить 35% верхніх кінцівок до 65% нижніх (тоді як в умовах мирного часу співвідношення зазвичай 10% до 90%). Це спричинило додаткове навантаження на галузь, адже виготовлення протезів рук вимагає особливих знань та досвіду, а також займає довше часу, ніж виготовлення протезів нижніх кінцівок. Фахівцям на кількох протезних підприємствах довелося приділити більшу увагу можливостям протезування верхніх кінцівок. 

Фахівці, які незабаром повернуться в Україну з вдосконаленими знаннями та навичками, зможуть суттєво розвантажити систему та забезпечити значну кількість пацієнтів, які цього потребують, якісними протезами верхніх кінцівок.

Захід організовано у співпраці з БО Пацієнти України та Help Ukraine Gothenburg в рамках проєкту «Реабілітація травм війни в Україні» за сприяння Міністерство охорони здоров'я України та за підтримки Швейцарії, Європейського Союзу, Nova Ukraine та Ossur.

 


До уваги ЗМІ: за додатковою інформацією та для організації візиту чи інтерв‘ю звертайтесь за тел +38 0501 77 68 39 або на press@protezhub.com

Facebook: @protezhub Instagram: @protezhub Web: protezhub.com