Діяльність Protez Hub. Підсумки 2023 року

Protez Hub обмін досвідом протезистів

 

Дякуємо, що були з нами протягом 2023 🤗

Попри те, що рік був турбулентний, нашій команді, у співпраці та за підтримки чудових партнерів, вдалося втілити наступне:

 

Професійні обміни та навчання

 

👨‍⚕️ 195 вітчизняних фахівців з протезування (47) та реабілітації (148), з 14-ти різних областей взяли участь у очних професійних обмінах в Україні та за кордоном за участі іноземних колег.

📑 3670 сертифікатів згенеровано освітньою платформою База Знань: Protez Hub для фахівців про успішне проходження безкоштовних онлайн курсів з протезування та реабілітації. Платформу тепер регулярно застосовують і викладачі ЗВО як додатковий ресурс для студентів.

💻 Проведено 9 вебінарів на важливі теми, записи яких тепер є у вільному доступі на YouTube каналі Protez Hub.

 

Інформування та підтримка пацієнтів

 

🦾 Зменшення термінів очікування та покращення рівня протезування складних випадків ампутації рук у 7 областях України шляхом підвищення кваліфікації необхідної кількості протезистів.

📞 2744 звернення за консультацією на гарячу лінію та онлайн. Допомагаємо кожному хто звертається та аналізуємо дані. Формуємо розуміння основних проблем та намагаємось їх вирішувати системно у співпраці з Міністерство соціальної політики України Міністерство охорони здоров'я України Tetiana Lomakina Міністерство оборони України Міністерство освіти і науки України та Комітет ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

🎒3000 рюкзаків для осіб з ампутацією забезпечили поранених у закладах охорони здоров‘я у різних областях України необхідними предметами для допротезної реабілітації та інформаційними матеріалами.

🦿Точкова та ефективна підтримка компонентами, обладнанням та матеріалами протезних центрів та закладів охорони здоров‘я по всій Україні, завдяки яким сотні пацієнтів отримали якісніші вироби/послуги.

 

Читайте також: Як отримати протез в Україні за державною програмою

 

Системні зміни у галузі протезування

 

🏆 Розробка професійного стандарту «Протезист-ортезист» відповідно до міжнародних стандартів (ЄС, США, Великобританія) за участі провідних світових експертів галузі. Підготовка до акредитації перших протезистів-ортезистів за новим стандартом (серед досвідчених фахівців) вже незабаром - створені 5 підготовчих курсів та розроблені практичний/теоретичний іспити.

📝 Завдяки постійному аналізу ситуації та співпраці з протезними центрами, закладами охорони здоров’я, міністерствами, службами, народними депутатами, 11 змін, які ми адвокували, були враховані та включені в нормативні документи. Робота триває.

🤝 Стали співорганізатором Національного конгресу з мультидисциплінарної реабілітації та взяли участь у 13-ти форумах та конференціях на тему протезування/реабілітації, в тому числі і в Світовому конгресі ISPO International у квітні 2023. 
Упевнено прямуємо у 2024 та продовжуємо сприяти якісному розвитку галузі протезування-ортезування та супутньої реабілітації в Україні.

 


______________
ProsthetiKa Пацієнти України Реабілітація травм війни Embassy of Canada to Ukraine Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні Össur Nova Ukraine Airlink Dignitas Fund Fillauer Steeper Group TeamOlmed Jönköping University Enhancing Skills for Life Метінвест КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради Rolique UNDP Ukraine / ПРООН в Україні World Health Organization (WHO) American Board for Certification in Orthotics, Prosthetics and Pedorthics Український ветеранський фонд Всеукраїнське об'єднання фізичних терапевтів Українське товариство ерготерапевтів World Rehabilitation Fund Sahva Українське товариство терапії мови і мовлення