Біонічний протез руки: які вони бувають

bionic hand protez hub

 

У цьому блозі розповімо про біонічні протези рук різних виробників (з можливостями серійного виробництва).

Zeus (Aether) - біонічна рука з 12-ма хватами. Можливість піднімати до 35 кг. Сила хвата - 152 Ньютона (середня сила звичайної руки - 70 Ньютонів). Для неінтенсивної повсякденної діяльності. Не є стійкою до пилу чи води.

iLimb (Ossur) - біонічна рука з 12-36 хватами (залежно від покоління). Ротація великого пальця. Можливість піднімати до 90 кг. Сила хвата регулюється автоматично сенсорами, максимально до 136 Ньютонів. Автоматичний хват - сила автоматично збільшується, якщо предмет вислизає. Не є стійкою до пилу чи води.

TASKA Hand (TASKA Prosthetics) - біонічна рука з 23-ма хватами. Автоматична ротація великого пальця. Сила хвата регулюється автоматично сенсорами. До кисті додається зап'ястя, яке може згинатися. Може підняти вагу до 20 кг. Водонепроникна та пилонепроникна.

Bebionic (Ottobock) - біонічна кисть, яка має 14 хватів. Немає автоматичної ротації великого пальця. Автоматичний хват - сила автоматично збільшується, якщо предмет вислизає. Може підняти до 45 кг. Максимальна сила хвата досягає 140.1 Ньютона. Часто ламаються пальці. Варто уникати води і пилу.

Michelangelo (Ottobock) - біонічна кисть, яка має 7 хватів. Автоматична ротація великого пальця. Пропорційний контроль швидкості і сили. Автоматичне підсилення хвата, якщо предмет вислизає. Може витримувати вагу до 20 кг. Сила хвата досягає 70 Ньютонів. Використовувати лише для легких видів діяльності. Необхідно уникати води і пилу.

Nexus (COVVI) - біонічна кисть з 14-ма хватами. Динамічна ротація великого пальця. Пропорційний контроль швидкості і сили. Має вбудоване зап‘ястя, яке згинається. Піднімає вагу до 32 кг. Сила хвата досягає 90 Ньютонів. Уникати прямого струму води і сильного бруду.

Hero Arm (Open Bionics) - не є найпрогресивнішою біонічною кистю на ринку. 3D. Має 6 хватів. Великий палець можна повертати іншою рукою або міосигналом. Пропорційність сили залежить від сили стискання м'язів. Не має функції підсилення хвата коли предмет вислизає. Кисть легка. Може піднімати до 8 кг. Не є стійкою до води та пилу. Різноманітні дизайни, підходить для дітей.

KalArm (Makers Hive) - біонічна кисть для повсякденних дій. 3D. Має 18 хватів. Великий палець можна повертати іншою рукою. Автоматична пропорційність сили. Не має функції підсилення хвата коли предмет вислизає. Може піднімати до 8 кг. Сила хвата досягає 78 Ньютонів. Не є стійкою до води та пилу.

TrueLimb (Unlimited Tomorrow) - біонічна кисть, яка використовує систему TrueSense, при якій сенсори не покладаються лише на рівень дотику електродів. 3D. Має 6 хватів. Великий палець відкривається/закривається, але немає автоматичної ротації. Коли кисть бере предмет, відчувається невелика вібрація. Може піднімати до 8 кг. Не є стійкою до води та пилу.

Вартість біонічних кистей від $8000 до $70000.

Не всім підходять біонічні кисті. Залежно від результатів міотестування та бажаного роду занять, протези із зовнішнім джерелом живлення можуть не бути найкращим рішенням для пацієнта. Важливо проконсультуватися із фахівцем.

 

Пройдіть курси: bazaznan.protezhub.com