Все ще донатиш на протезування? 🧐

Protez Hub training

 

Збір коштів на протезування фізичними особами та благодійними фондами (в тому числі для протезування за кордоном) в умовах війни стали майже традиційним явищем. 

 

Звісно, на емоційному рівні, кожному хочеться допомогти тим, хто втратив кінцівку. Але чи варто це робити з раціональної точки зору? 

 

В Україні захисники та цивільні, які втратили кінцівку, не покинуті сам на сам зі своєю проблемою. Попри стигму, програма безоплатного забезпечення протезами Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю є однією з найефективніших державних програм на сьогодні. Для цього протягом майже 10-ти років велась активна робота з удосконалення можливостей вітчизняного протезування та було докладено чимало зусиль, в тому числі і командою Protez Hub. 

 

В Україні доступні усі види протезування кінцівок. Отримати об’єктивну, незалежну консультацію з приводу протезування кінцівок можливо зателефонувавши за номером +38 0501 776839 (PROTEZ) або відвідавши сайт protezhub.com

 

Подати документи (до ЦНАП або через електронний кабінет) на протезування за державною програмою досить просто: заповнюється заява, додаються паспорт та ідентифікаційний код, рішення ВЛК та довідка від командира про обставини травми (для військових) або рішення ЛЛК та висновок МСЕК (для цивільних). 

 

Протези, які забезпечують вітчизняні центри протезування, складаються з іноземних комплектуючих та куксоприймальної гільзи, яку виготовляє фахівець центру. Залежно від рівня мобільності та функціональних потреб пацієнта, протези, які забезпечуються в рамках державного фінансування можуть включати гідравлічні колінні вузли, електричні кисті, ротаційні зап‘ястя, тощо. 

 

Важливо зазначити, що не всі протези фінансуються державою, а лише ті, які відповідають певним вимогам якості та внесені Держлікслужбою до переліку засобів медичного призначення (так, наприклад, протези виготовлені за 3D технологією не оплачуються та не ремонтуються державою).

 

Крім самого протезування, держава також сплачує за подальший ремонт протезного виробу. Цей аспект є надзвичайно важливим, адже ремонтувати протез доводиться регулярно протягом усього життя з протезом. Протези забезпечені на благодійній основі переважно доводиться обслуговувати надалі за рахунок пацієнта або шукати інші шляхи. 

 

З тієї ж причини (необхідність регулярного ремонту) протезування варто здійснювати ближче до постійного місця проживання. 

 

Донатити варто на ініціативи, які працюють в напрямку профілактики ампутацій та потреби у протезах. Наприклад, у Всеукраїнський фонд зміцнення національної безпеки або у фонд Дігнітас

 

Також важливо підтримувати розвиток фахівців, які надають послуги з протезування кінцівок та реабілітації. Адже, від того, наскільки якісно вони роблять свою роботу, залежатиме якість життя людини з протезом. Це один з основних напрямків діяльності Protez Hub і ми вітаємо підтримку та партнерства для реалізації цього напрямку.

 

Прикладом ефективності програми підвищення кваліфікацій фахівців від Protez Hub в рамках проекту Реабілітація травм війни, є стрімке розширення можливостей протезування верхніх кінцівок у різних областях України. Знайти підприємство, де якісно протезують руки можна встановивши відповідний фільтр у переліку підприємств

 

Висновок: 

 

  1. Збирати кошти на протези в Україні немає необхідності. Краще задонатити на інші напрямки.
  2. Їхати на протезування за кордон не має сенсу, адже усі технології доступні в Україні, а також в Україні забезпечується подальше безоплатне обслуговування, якщо протезування здійснюється за державною програмою.
  3. Не все те золото, що блищить. Кількість реклами центру протезування не є показником якості протезування та наявності відповідальних, досвідчених фахівців. 

 

Залишились запитання? Пишіть нам на адресу contact@protezhub.com